Bollenstreek

De Bollenstreek is een gebied in West-Nederland van een paar gemeenten waar prachtige bloemenvelden te vinden zijn. In de Bollenstreek valt genoeg te beleven, het is het perfecte uitstapje tijdens het voorjaar!

Keukenhof

In de Bollenstreek vindt u een van de populairste publiekstrekkers van Nederland, de Keukenhof in Lisse. Liefhebbers van bloemen komen vanuit de hele wereld naar Nederland toe om de bloei van de bloemen te bewonderen. Het bevindt zich op circa een half uur rijden vanaf ons hotel. In de Keukenhof kunt u de mooiste tulpenvelden bekijken. Kijk hier voor meer informatie over de Keukenhof.

Fietsen door de Bollenstreek

Heeft u zin in een sportieve activiteit? Door de Bollenstreek kunt u heerlijk fietsen! Maak prachtige tochten door de leukste dorpen zoals Warmond, Noordwijkerhout, Lisse en Hillegom. In het voorjaar zie je de meest kleurrijke tulpenvelden. Onderweg komt u diverse bloemenstalletjes tegen met bloemen vers van het veld. Hier koopt u de mooiste bosjes tulpen. Ten westen van de Bollenstreek gaan de bloembollen over in de Duinen van de Noordzee. Ook hier kunt u heerlijk fietsen. De Kustplaatsen zoals Noordwijk en Katwijk bruisen van de leuke boulevards en gezellige terrasjes.

Evenementen in de Bollenstreek

Naast de Keukenhof kent de Bollenstreek meer diverse evenementen die leuk zijn voor jong en oud. Bezoek bijvoorbeeld het jaarlijks terugkerende bloemencorso, volg de tulpenroute in de omgeving of pluk je eigen tulpen in de tulpenpluktuin. Neem ook een kijkje op een van de stranden bij de Bollenstreek of bezoek een van de velen markten, waaronder de plantjesmarkt en de Ibiza Festival markt.

Overnachten bij de Bollenstreek

Combineer uw bezoek aan de bollenstreek met een heerlijke hotelovernachting. Van der Valk Hotel Delft-A4 ligt op circa een half uur rijden van de bollenstreek. Daarnaast biedt deze locatie de mogelijkheid om ook een dagje naar het strand. Zo kunt u meerdere uitjes plannen in uw weekendje weg. Na uw sportieve dag langs de tulpenvelden, kunt u heerlijk ontspannen in ons hotel en culinair genieten in ons restaurant VdV Dining. Zien we u snel?