Delft Bezienswaardigheden

De stad Delft ligt midden in de provincie Zuid-Holland. Op circa 20 minuten van Den Haag en Rotterdam komt u terecht in een levendige stad, vol middeleeuwse gebouwen en pittoreske straatjes. De stad ademt geschiedenis, maar de Technische Universiteit maakt van Delft een bruisende stad. In het gezellige centrum van Delft is er altijd wel wat te beleven en op het gebied van kunst, cultuur en wetenschap is er voor ieder wat wils. Bekijk ons overzicht van de leukste bezienswaardigheden en laat u inspireren! 

Stad van Vermeer

Johannes Vermeer leeft! Misschien zelfs meer dan ooit. Wandel door de straten van Delft en ontdek het verhaal van meesterschilder Johannes Vermeer. In Delft ontmoet je hem samen met zijn muze Pearl (Meisje met de parel) tijdens een unieke podwalk. 

Delft laat de stemmen van toen en nu horen in de stad waar hij woonde en werkte. Download de app en wandel mee!

Tip! Tijdens de wandeling ontdek je kortingsvouchers en nog veel meer.

Download de vizgu app in de Appstore

Download de vizgu app in de Playstore

Vermeer Podwalk

Museum Prinsenhof 

In het historische centrum van Delft bevindt zich een van de populairste bezienswaardigheden: Museum Prinsenhof. Het museum schenkt in de collectie veel aandacht aan onderwerpen waar Delft bekend om staat, zoals Delfts Blauw, Willem van Oranje en bekende Delftse kunstenaars als Johannes Vermeer. Volg een rondleiding of wandel de Oranje route en kom alles te weten over de Delftse meesters en de moord op Willem van Oranje. In de muren van het museum zijn nog altijd de kogelgaten te vinden die herinneren aan de aanslag op Willem van Oranje in 1584. 

Nieuwe Kerk 

Aan de Markt in het centrum van Delft staat de Nieuwe Kerk. In de kerk bevindt zich de grafkelder van Oranje-Nassau en liggen veel bekende Delftenaars, waaronder Piet Hein en Antoni van Leeuwenhoek, begraven. De kerk is dagelijks, met uitzondering van zondag, te bezoeken. Bezoek het Praalgraf van Willem van Oranje of beklim de 365 traptreden in de kerktoren en geniet van een prachtig uitzicht! 

Oude Kerk 

De naam zegt het al: de Oude Kerk is met bouwjaar 1246 de oudste kerk van Delft. Het gotische bouwwerk wordt gekenmerkt door de scheefgezakte toren. Het is mogelijk om een bezoek aan de Oude en Nieuwe Kerk met elkaar te combineren.  

Royal Delft 

Op loopafstand van de TU Delft staat de Royal Delft aardewerkfabriek. In deze 17e-eeuwse fabriek wordt hoogwaardig Delfts Blauw met de hand beschilderd. Er zijn rondleidingen te volgen of u kunt zelf het ambacht uitproberen tijdens een schilderworkshop.  

Entree tickets zijn te koop bij onze receptie.

Stadhuis  

Tegenover de Nieuwe Kerk staat het Stadhuis van Delft. De toren werd in de middeleeuwen gebruikt als gevangenis en martelkamer. Deze Delftse bezienswaardigheid is op Open Monumentendag of op afspraak met een gids te bezoeken.