Den Haag

In de buurt van Van der Valk Hotel Delft ligt Den Haag. Deze gezellige stad heeft ontzettend veel te bieden: leuke hotspots, heerlijke restaurants en unieke bezienswaardigheden. Den Haag is perfect voor een dagje uit tijdens uw verblijf in Hotel Delft!  

Bezienswaardigheden 

De bezienswaardigheden in Den Haag zijn allen een bezoek waard. Bezoek het Binnenhof en stap via het beroemde toegangspoortje midden in het hart van onze democratie. Bestijg de trappen van de Ridderzaal, bezichtig het beroemde Torentje of maak foto's van de prachtige Hofvijver. Een bezoek aan Paleis Noordeinde en het Vredespaleis mag niet ontbreken tijdens uw dagje in Den Haag. Voor de allerkleinsten is miniatuurstad Madurodam een echte aanrader. Liever zin in zon, zee en strand? Breng dan een bezoek aan het strand van Scheveningen, met de bijbehorende Pier en boulevard. Den Haag biedt voor ieder wat wils! 

Kunst & cultuur 

Op het gebied van kunst en cultuur in Den Haag zijn de mogelijkheden eindeloos. Het Mauritshuis huisvest wereldberoemde kunstwerken, waaronder Meisje met de Parel en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp. Het Kunstmuseum Den Haag heeft een uitgebreide collectie van moderne kunst en kunstnijverheid. Een uniek concept in Nederland is Panorama Mesdag: een cilindervorming panoramaschilderij met een omtrek van 120 meter, waar je midden in kunt staan. Voor de wetenschapsliefhebbers onder ons is het Museon een aanrader: hier zijn de meest uiteenlopende en unieke collecties te vinden op het gebied van geologie, biologie en techniek. 

Shoppen 

In Den Haag kunt u heerlijk shoppen. De Spuistraat is een van de oudste en gezelligste winkelstraten van de stad. De Spuistraat ligt haaks aan de Grote Marktstraat, waar winkels als Bershka, Decathlon en de Bijenkorf te vinden zijn. Loop vooral eens door de Passage, een prachtige overdekte winkelgalerij met speciaalzaken. In het reeds geopende Westfield Mall of the Netherlands in het nabijgelegen Leidschendam vindt u een groot aanbod aan winkels. 

Eten & drinken 

Proef wereldse gerechten in de Foodhallen, eet Vietnamees bij Little V of verwen uzelf met heerlijke sushi bij De Sushi Meisjes. Waar u ook zin in heeft, in Den Haag is er voor iedereen een passend restaurant te vinden! 

Bereikbaarheid 

Den Haag is goed bereikbaar vanaf Van der Valk Hotel Delft. Met de auto bent u binnen 15 minuten in het centrum. Ook met het openbaar vervoer is de stad goed bereikbaar: binnen 40 minuten staat u op Den Haag Centraal.