Rotterdam

Op een steenworp afstand van Van der Valk Hotel Delft ligt Rotterdam. Deze havenstad bruist van geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden. Van ronddwalen door het eerste openbare kunstdepot ter wereld tot aan een bezoek brengen aan 's lands beroemdste gorilla Bokito: in Rotterdam is enorm veel te doen en beleven! 

Bezienswaardigheden

Wie aan Rotterdam denkt, denkt aan de Euromast. De 185 meter hoge uitkijktoren is een echte must-see tijdens uw bezoek aan Rotterdam. Kijk vanaf de platforms uit over de Erasmusbrug en de skyline van de stad of boek een tafel in de op honderd meter hoogte gelegen brasserie voor een unieke restaurantbeleving. Liever met beide benen op de grond? Bezoek de Markthal, waar goed eten en uniek wonen samenkomen, neem een kijkje bij de beroemde Kubuswoningen of struin langs de mooiste dieren in Diergaarde Blijdorp. 

Kunst en cultuur 

In Rotterdam zijn er verschillende musea en attracties die uw bezoek aan de stad compleet maken. Museum Boijmans van Beuningen opende afgelopen najaar het eerste openbare kunstdepot ter wereld. Het met spiegels omgeven depot is een kunstwerk op zich, maar binnen kunt u grasduinen tussen meer dan 150.000 kunstobjecten. In het Maritiem Museum ontdekt u de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ook de Kunsthal en het Nederlands Fotomuseum hebben een prachtige kunstcollectie die u kunt bewonderen. 

Shoppen 

In Rotterdam kunt u ook heerlijk shoppen. In het hart van de stad ligt de Lijnbaan, een deels overdekte winkelstraat met veelzijdige winkels. Een paar straten verder vindt u de Koopgoot met ruim 40 winkels. Het winkelcentrum Alexandrium, net buiten het centrum, heeft een grote verscheidenheid aan winkels en voorzieningen onder één dak. Op de Nieuwe Binnenweg, Coolsingel en de Van Oldenbarneveltstraat vindt u nog meer unieke en vintage winkels en boetiekjes. 

Eten & drinken 

Van gezellige eettentjes op de Witte de Withstraat tot een unieke restaurantervaring met 18-gangendiner bij Tres Rotterdam: de havenstad heeft een groot aanbod aan eetgelegenheden. Little V, Amehoela en Da Vinci zijn echte aanraders voor een heerlijk diner. Ook in de Markthal kunt u smullen van gerechten uit alle werelddelen. 

Bereikbaarheid 

Rotterdam is goed bereikbaar vanuit Van der Valk Hotel Delft A4. Met de auto bent u binnen 20 minuten in het centrum. U kunt uw auto parkeren bij een van de vele P+R locaties in Rotterdam. Met het openbaar vervoer staat u binnen 50 minuten op Rotterdam Centraal. Rotterdam Airport bevindt zich op een kwartier afstand van Van der Valk Hotel Delft.