Bloemencorso en tulpenroute

Nog steeds niet genoeg gekregen van alle prachtige tulpenvelden bij de Keukenhof en Kasteel Keukenhof? Dan zijn er nog meer leuke activiteiten te beleven in de omgeving van de Bollenstreek.

Bloemencorso

Van der Valk Hotel Sassenheim – Leiden, Hotel Noordwijk en Hotel Schiphol zijn als jaren deelnemer van het bloemencorso in de bollenstreek. De Van der Valk praalwagen heeft ieder jaar een nieuw thema en is een echte eyecatcher. Naast de Van der Valk praalwagen, zijn er nog twintig andere praalwagens en dertig bijzondere wagens te zien. Allen prachtig versierd met bloemen. Vanuit Van der Valk Hotel Delft is het zeker de moeite waard om dit te bekijken. Het bloemencorso is opgebouwd met bolbloemen als hyacinten, tulpen en narcissen. Het hoogtepunt is corsozaterdag, wanneer de praalwagens tochten van 42 km afleggen. De corsozaterdag vindt vaak plaats in april en rijd van Noordwijk tot Haarlem. Door middel van de vrolijke muziek is het bloemencorso een beleving dat de zintuigen prikkelt. Zo kunt u genieten van alle bloemen vanuit de tulpenvelden.

Tulpenroute

Na uw bezoek aan de Keukenhof kunt u uw ervaring helemaal afmaken met een prachtige wandel- en fietstocht langs de tulpenroute. Nederlanders wordt het niet! In de omgeving van ons hotel zijn twee belangrijke tulpenroutes te volgen. De welbekende tulpenroute bij de Bollenstreek bij Lisse in Noord-Holland en pittoreske route op Goeree-overflakkee in Zuid-Holland.

Tulpenroute Noord-Holland
De Bollenstreek bij Lisse is vooral bekend om de Keukenhof, maar daarnaast kun je ook zelf de bollenstreek induiken. De tulpenroute bij Lisse strekt zich uit over 62 kilometer en is over het algemeen bekender onder toeristen. Waan je tussen de kleurrijke tulpenvelden, de pittoreske dorpjes en de kustplaatsen zoals Katwijk en Noordwijk. De volledige route duurt ongeveer 3 uur met de auto. Mocht je gaan fietsen, dan kun je rekenen op een hele dagtrip. Je kunt er mooi wandelen en er zijn genoeg foto stops! 

Tulpenroute Zuid-Holland
Naast de tulpenroute in Noord-Holland, vind je genoeg tulpen in Zuid-Holland. De route die je hier kunt volgen is maar liefst 111 kilometer. Op Goeree-Overflakkee zijn ontzettend veel tulpenboeren gevestigd, waar jij ook van kunt genieten. Het is een veel minder beroemde omgeving van de beroemde Bollenstreek en hierdoor tref je dagelijks veel minder toeristen. De boeren in dit gebied hebben hun land opengesteld waardoor je dichtbij de tulpenvelden kunt komen. Een bosje tulpen van de tulpenvelden mee naar huis? Er zijn genoeg kwekers waar je dit kunt kopen!

Actuele informatie over de routes? Bekijk hier de bloemenkaart. 

Overnachten bij de Bollenstreek

Combineer uw bezoek aan de Keukenhof en de Bollenstreek met een heerlijke hotelovernachting. Van der Valk Hotel Delft-A4 ligt op circa een half uur rijden van de Bollenstreek. Daarnaast biedt deze locatie de mogelijkheid om ook een dagje naar het strand. Zo kunt u meerdere uitjes plannen in uw weekendje weg. Na uw sportieve dag langs de tulpenvelden, kunt u heerlijk ontspannen in ons hotel en culinair genieten in ons restaurant VdV Dining. Zien we u snel?