Beleef Kasteel Keukenhof

Ben je naast het bewonderen van de prachtige tulpenvelden nog op zoek naar een andere activiteit? Bezoek dan Kasteel de Keukenhof. Dit historische kasteel is gelegen op een prachtig landgoed, te midden van uitgestrekte tulpenvelden. Dit landgoed, met zijn 240 hectare grond, biedt verschillende activiteiten voor jong en oud. Het evenement de Keukenhof dankt zijn naam aan Kasteel de Keukenhof waar in de 15e eeuw een prachtige tuin werd aangelegd door de gravin Jacoba van Beieren. Omdat ze daar kruiden en andere ingrediënten voor haar keuken verbouwde, werd het “de Keukenhof” genoemd. In 1950 werd de tuin gebruikt voor diverse bloemententoonstellingen. Sindsdien is de populariteit gegroeid en staat de Keukenhof bekend om de vele bloemenbollen die daar tot bloei komen.

Activiteiten Kasteel Keukenhof

Het landgoed is dagelijks geopend van 8:30 tot 19:30. Kasteel Keukenhof is open op woensdagen en donderdagen voor het volgen van rondleidingen in dit historische kasteel. De rondleiding kost 5 euro per persoon, is in het Nederlands en duurt circa 90 minuten. De rondleiding dient van te voren gereserveerd te worden. Naast het volgen van een rondleiding is het ook mogelijk om te wandelen langs de prachtige tulpenvelden door het landgoed. Het landgoed kent 240 hectare grond, dus je kunt er heerlijk vertoeven. Volg bijvoorbeeld het Laarzenpad van 6 km of de kunstroute van 1,5 km. De kans is zeer groot dat u een van de 15 Rijksmonumenten tegen komt tijdens uw wandeling. Even bijkomen? Uiteraard is het ook mogelijk om even tot rust te komen bij restaurant de Hofboerderij. Geniet van een heerlijke kop koffie, vers gebak of een lekker broodje. Voor de kids valt er ook genoeg te beleven op het landgoed van Kasteel Keukenhof, er is namelijk een kinderboerderij met allemaal schattige boerderijdieren en het is mogelijk om een spannende speurtocht te volgen.

Overnachten bij de Keukenhof

Combineer uw bezoek aan de Keukenhof met een heerlijke hotelovernachting. Van der Valk Hotel Delft-A4 ligt op circa een half uur rijden van de Keukenhof. Daarnaast biedt deze locatie de mogelijkheid om ook een dagje naar het strand. Zo kunt u meerdere uitjes plannen in uw weekendje weg. Na uw sportieve dag langs de tulpenvelden, kunt u heerlijk ontspannen in ons hotel en culinair genieten in ons restaurant VdV Dining. Zien we u snel?