Varen omgeving Delft

In de omgeving van Van der Valk Hotel Delft zijn er veel vaarmogelijkheden te vinden. Ons hotel ligt op slechts tien minuten rijden van natuurgebied Midden-Delfland, waar er tal van activiteiten op het water te doen zijn. Huur een fluisterbootje of ga mee met een Delflandse trekvaart. Op de wateren in en rondom Delft is er voor iedereen iets te doen! 

Boot of sloep huren 

Ontdek het polderlandschap van Delft en Midden-Delfland vanaf het water. Het is mogelijk om bij verschillende restaurants en bed & breakfasts in de omgeving een (fluister)boot of sloep te huren. Huur een sloep bij het pittoreske B&B Rechthuis van Zouteveen en ontdek de Vlietlanden met haar echte oude Nederlandse natuur. Bij Paviljoen de Zweth is het mogelijk om fluisterbootjes te huren en dit te combineren met een rijkgevulde picknickmand. Stop tijdens uw vaartocht bij brasserie De Buytenplaets voor een heerlijke lunch of high-tea! 

Delflandse trekvaarten 

Meer dan twee eeuwen lang was de trekschuit, de voorloper van de stoomboot, een bekend verschijnsel in Midden-Delfland. Met de opkomst van de stoomboot, de tram en de trein verdween deze vorm van vervoer. Tegenwoordig is het mogelijk om een historische trekvaart zelf te beleven. Ervaar dobberend op het water de stilte van het landschap, terwijl de schipper vertelt over de geschiedenis van de trekvaart en Midden-Delfland. Perfect voor het ervaren van de Delflandse geschiedenis! 

Kajakken, kanoën en suppen 

Op zoek naar wat meer sportiviteit? Op verschillende plaatsen in Midden-Delfland zijn kajaks, kano's en sup boards te huur. Schroom niet om onze medewerkers om meer informatie en de te boeken mogelijkheden te vragen. Vaar over de prachtige polders en kanalen als de Vlaardingervaart of de Lage Abtswoudse polder. Er zijn onderweg genoeg plekken waar u even uit kunt stappen voor een picknick of korte wandeling. 

Rondvaart  

In Midden-Delfland kunt u verschillende rondvaarten maken. Bij Warbout Rondvaarten zijn meerdere arrangementen te boeken. Wat dacht u van een compleet verzorgd rondvaartarrangement inclusief bittergarnituur of een barbecue achteraf? Waar u ook zin in heeft tijdens de rondvaart, bij Warbout is van alles te boeken!  

Op zoek naar meer inspiratie voor uw verblijf in Van der Valk Hotel Delft? Bekijk vooral eens onze tips voor uw verblijf of ontdek meer over de steden Den Haag en Rotterdam!