Wandelroutes door Delft

De omgeving van Van der Valk Hotel Delft A4 leent zich uistekend voor een van onderstaande wandelroutes. Ga voor het Hollandse kiekje naar de Molen van Nootdorp of kom tot rust tijdens een wandeling in Natuurgebied Midden-Delfland. De stad in? Ontdek de Koninlijke grafkelder van Oranje in de Nieuwe Kerk te Delft! 

Wandel de keramiek route 

Wie kent Delfts Blauw niet? U ontdekt alles over het wereldberoemde aardewerk met de keramiek route. Zoals u waarschijnlijk wel weet zijn Delft en keramiek onafscheidelijk. De stad heeft een oude traditie in stand gehouden op het gebied van keramiek, daarnaast heeft het ook zijn eigentijdse keramieksector. U start met een hommage aan Gaudi in de tuin van het Museum Prinsenhof Delft en vervolg u pad gedurende +/- 4kilometer met 14 andere prachtige tussenstoppen. Laat u verrassen en ontdek deze prachtige Keramiekstad. 

Wandel de oranje route Delft

Luister naar de podwalk en wandel de Oranje route door Delft terwijl u op een interactieve wijze leert over de historie van Oranje in Delft. Zoals bij de keramiek route het prinsenhof het startpunt is, is bij de oranje route dit ook een stop op de route. Het Sint-Agathaklooster, ook wel de Nieuwe Kerk genoemd, was voor de prins van Oranje en zijn gezin de eerste plek in Nederland waar zij logeerden in 1572. Dit wordt tevens zijn vaste residentie in Nederland, vanuit deze plek leidde hij ook de Staten-Generaal.

Ontdek de street art tijdens uw wandelroute

Als u door de oranje wandelroute en de keramiek wandelroute nog niet uw ogen uitgekeken heeft, geef uw ogen de kost tijdens de street art route. Tijdens deze route ontdekt u de kleine straten, pleinen en steegjes in Delft die steeds gezelliger worden door deze kunstvorm. Op de muren zijn prachtige kunstwerken te bewonderen en elk kunstwerk heeft zijn eigen verhaal, die te lezen zijn bij sommige kunstwerken gedurende de route.

Wandel door het Midden-Delfland

Trek je wandelschoenen aan en strik je veters, het Midden-Delfland wacht op jou! In dit stilte gebied is voor elk type wandelaar iets te doen.

Audiotour langs Rivier de Zweth

Deze Polder wandeltour is ontwikkeld door twee trotste bewoners die aan de rivier wonen. Geniet van prachtige wandelpaden, tuinbouwgebieden en open weilanden. Deze tour gaat als kers op de taart lang het middeleeuwse Kerkdorp ’t Woudt.

Boodschappenroute

Koop tijdens een heerlijke wandelroute bij lokale boeren en telers uw zuivel, vlees, fruit of groenten. Op zaterdag is alles open! De route is circa 18.5 km. Vergeet uw boodschappentas niet, want er is genoeg lekkers voor thuis te krijgen onderweg. 

Kijk hier voor meer informatie over deze wandelroutes.

Wandelroute terug naar Van der Valk Hotel Delft A4

Na het ontdekken van de verborgen hotspots in de omgeving, neem een mooie wandelroute terug naar Van der Valk Hotel Delft A4 en verblijf in onze Wellness Suite waarbij u volledig kunt ontspannen in uw eigen privé sauna of whirlpool. Laat u ontzorgen!