Natuurgebied Midden-Delfland

Op slechts tien minuten rijden van Van der Valk Hotel Delft A4 ligt natuurgebied Midden-Delfland. Het gebied is een ware oase van oude polderlandschappen, groene fiets- en wandelroutes en heerlijke recreatiemogelijkheden. Het gebied is uitgeroepen tot "Provinciaal landshap". Midden-Delfland was het eerste gebied in nederland die voor deze titel in aamerking kwam. Het draait allemaal om het open en groen houden van dit waardevolle agrarische veenweideschap midden tussen de grote steden. Door de centrale ligging tussen Delft, Schiedam en Den Haag is het natuurgebied een perfecte uitvalsbasis om het drukke stadsleven even te ontvluchten. Natuurgebied Midden-Delfland heeft erg veel te bieden, wij helpen u graag op weg! 

Wandelen en fietsen 

Midden-Delfland heeft prachtige gebieden die zich bij uitstek lenen voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Het wandelroutenetwerk Hof van Delfland bestaat maar liefst veertien gemeenten en heeft een lengte van 980 kilometer. U kunt zelf uw eigen wandel- en fietsroute maken met behulp van het knooppuntensysteem van Midden-Delfland. Bij de receptie van Van der Valk Hotel Delft A4 kunt u terecht voor fietsroutes of eventueel een fiets huren. Ga bijvoorbeeld voor een route door de Zuidbuurt, een oer-Hollands landschap waarbij u zich beweegt over een dijkweg met monumentale boerderijen aan weerskanten. Het Oeverbos is een heerlijke plek om doorheen te fietsen of wandelen en uit te kijken over de rivier Het Scheur. Of u nu kiest voor een route door een van de jonge bossen of voor een slingerend polderlandschap, elk gebied heeft een eigen karakter. Kijk hier voor meer fietsroutes en wandelroutes.

Recreëren in Midden-Delfland 

In natuurgebied Midden-Delfland zijn er meerdere recreatiegebieden. Van vissen tot skeeleren, in het natuurgebied is geen activiteit te gek! Zo kunt u bijvoorbeeld een frisse duik nemen in een van de waterplassen van Kraaiennest of picknicken in het gezellige Krabbepark. Op de vele sloten en vaarten in het natuurgebied is het mogelijk om te varen en kanoën. Hiervoor zijn op verschillende plaatsen fluisterboten en kano's te huur of kies voor een rondvaart. Daarnaast bruist Midden-Delfland van archeologie en cultuurhistorie. Musea in de omgeving koesteren de geschiedenis van de vroegere bewoners en vertellen elk een eigen plaatsgebonden verhaal. Museum De Schilpen vertelt het verhaal van een vroegere kruidenierswinkel en in museum Het Tramstation duikt u in de geschiedenis van de Westlandse Stoomtramweg Maatschappij. Daarnaast kunt u genoeg lekkers halen wanneer u het Midden-Delfland bezoekt. Het stikt er namelijk van de streekwinkels waar u de lekkerste zuivelproducten en vleeswaren haalt. Heeft u lekkere trek gekregen? Midden-Delfland stikt van de gezellige terassen waar u heerlijk kunt vertoeven in het zonnetje. 

Kinderen  

Ook voor de allerkleinsten is er veel te beleven in natuurgebied Midden-Delfland. Er zijn meerdere speeltuinen en kinderboerderijen aanwezig. Bij de grote locaties zijn er horecagelegenheden, waardoor het ook voor ouders heerlijk vertoeven is.  

Meer weten over Midden-Delfland? Ontdek het op de website van PUUUR Midden-Delfland!